söndag 31 januari 2016

Söndag

Dagen började lite sådär halvt. Crp över 80 och hon hade en fruktansvärd slemhosta. Hon hostade så mycket att hela hon blev alldeles röd. Men efter att ha hållit på ett tag så lugnade det ner sig. Pappa och jag som kom dit tidigare påbörjade vår vanliga sysselsättning, att massera hennes fötter, efter ett tag somnade hon. Denhär dagen har egentligen varit ganska liknande som den igår. Vi jumppade hennes leder och fortsatte läsa en bokserie som de är i full gång med, jag hann ju inte vara med så mycket eftersom mitt tåg hem for 16.12. Det känns väldigt konstigt att åka hem när man just kom dit.

Idag har hon varit piggare, vilket har att göra med att hon fått i sig mer näring, "kraftdricka" som vi kallar det idag. Hon har fått för lite näring i sig tidigare så då har hon lätt blivit trött och slö. Idag tog hon till och med initiativet till jumppan själv. Hon kan t.ex. lyfta upp benen i luften och armarna rakt upp. Hon gör stora framsteg på den fronten. Hennes allra största önskan är att få lämna sjukhuset och komma hem och hon vet att det enda sättet för att det ska hända är om hon får i sig mer näring och rör på sig mycket.

Nu på kvällen var crp 52 och vi ska hoppas att det fortsätter sjunka. Saturationen hålls helt bra, tar man bort masken så sjunker den nog ganska snabbt men med masken på hålls den ändå mellan 95-100%. Ett bra tecken är t.ex. att de igår hade masken på 60 (procent eller vad den siffran nu betyder) alltså att så mycket hjälper den, och idag var den sänkt till 40 och saturationen hölls ändå upp. Lungröntgen är oförändrad ännu och om jag har förstått rätt så är de väl inte helt fullt så bra som de kunde vara men inte heller helt hopplösa. Om jag har förstått det rätt alltså.
Tänkte också säga en annan sak. Myoglobinet fick jag höra om idag för första gången på föera veckor. Och det är nu nere på 32. Myoglobinet var ett värde som skulle vara under 50. När vi började var vi över 35 000. Så det ni. Vi fortsätter hoppas att det börjar gå åt rätt riktning.

1 kommentar:

  1. Tänker på Julia och Er varje dag! att få höra "framsteg" gör mej glad. Vill vara med i "gruppen" som ber och ber <3

    SvaraRadera