måndag 25 januari 2016

En konstig dag

Hela denna dag har varit väldigt upp, ner, upp ner.... Dåliga nyheter, lite bättre nyheter, oklarheter, sämre nyheter och sen lite bättre igen. Man kan aldrig någonsin till 100% slappna av och känna sig säker. 

Crp var imorse upp i 96 och saturationen hoppade mellan 80-90%. Magultra och lungröntgen har blivit gjorda idag. Ultrat visade mycket vätska och de har satt in drän och för att tömma henne på överloppsvätska, ett vid bukhålan och ett vid lungorna. De har under denna dag tömt henne på nästan 4 liter överloppsvätska. Inte så konstigt att hon var helt svullen. Hjärtultrat som också gjordes var bra, levervärdena ok men njurvärden förhöjda.

Nu på kvällen var hon mycket piggare än imorse, nöjd över att det kändes bättre i kroppen och saturationen steg till 96% i takt med att vätska togs ur lungorna. Men slangen är dock på ett sånt ställe att det irriterar lungorna en aning och framkallar ganska mycket hosta, vilket tröttar ut henne lite. Trots allt så kunde och orkade hon ändå träna lite med fysioterapeuten idag, sitta på sängkanten och stå, med hjälp förstås, kunde hon. 
Imorse såg det inte så ljust ut kan jag meddela, men nu ser det litelite bättre ut. Hoppas antibiotikan biter på igen och att de fixar dialyskatetern som de idag har talat om att göra för att påbörja dialysen igen. Orsaken till överloppsvätskan. Kan evetuellt bero på att hon inte fått någon dialys, men det är något som ingen ännu vet något om. De försöker göra det bästa av situationen och hon försöker följa med i svängarna så gott hon kan. 

(Märkte att jag hade glömt att skriva att vattenrören i köket nu funkar igen. Pappa fick fixat dem i fredags och vi har haft rinnande vatten i köket sen dess. Han blev tvungen att skära upp en bit av golvet i roskisskåpet för att slippa lättare åt rören och tina upp dem. Men det funkade ju iallafall. Det pappa inte kan fixa kan ingen fixa heter det ju)

1 kommentar: