tisdag 2 februari 2016

Tredje gången gillt

2 månader, så länge är det idag sedan transplantationen.

Måndag
En väldigtväldigt bra dag. Crp 37 och en mycket pigg och nöjd Julia som hade många åsikter om vad och hur hon ville ha det. Hon satt i stolen i en hel timme och hon jumppade i sängen som aldrig förr. Benen upp i luften hit och dit och sen armarna upp i luften hit och dit, helt galet. Hon kunde sen också tvätta tänder och ansikte själv, för första gången. Hon var så himla stolt.


Sen kom ett nederlag mitt på dagen. De bytte andningsmask åt henne. Den var mycket krångligare och jobbigare och hennes goda humör försvann. Hon hade det jättejobbigt med att anpassa sig till den nya masken. 
Senare på kvällen hade hon lugnat sig och accepterat den, så då gick den nog helt bra. Det blev maskbyte för att den masken hon har nu går att flytta till avdelningen, jämfört med den hon hade tidigare som bara fanns och kunde användas vid teho. 

Tisdag
Damer och herrar, crp på 18 och en avdelsningsklar Julia. Ur lungdränet hade det bara kommit 45ml alltså inte ens en halv deciliter under natten och inget alls ur magdränet. Vid 15-16 tiden blev hon flyttad upp tillbaka till avdelningen. Nöjd och glad över det har hon varit. Hon har lite för hög sockerhalt och alldeles för hög kaliumhalt men annars är väl nog allt så gott som okej/bra. Hon har även idag suttit i stolen och jumppat en del. Nu börjar det återigen gå framåt!

Den nya masken

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att höra Nu får vi hoppas att det bara går framåt Kommer ihåg er /Solveig

    SvaraRadera
  2. Såå bra hälsningar Ellinor

    SvaraRadera
  3. Fint Julia ❤️
    Hälsningar Marina o Julia från Helsingfors

    SvaraRadera