fredag 8 januari 2016

Tillbaka i Helsingfors

Nåjaa, nu har jag äntligen tid att börja skriva lite. Det har varit full rulle hela tiden så tid att sitta ner coh skriva har inte direkt funnits. Torsdagen var ganska lik tisdag och onsdag för Julia. Lite sömn, fysioterapi, stolsittning, tv-tittande och sjuk rygg blandat med lite sjuka leder/muskler. Hon hade också lite hög kroppstemperatur.

Denhär dagen har varit lång och jobbig för Julia. Inatt sov hon nästan inget alls så hon har varit jättetrött hela dagen och haft mycket program. Det ena efter det andra. Mediciner som skulle tas, läkarrond, fysioterapi, besök, skolundervisning (hon ska nu börja läsa skolämnen, en lärare kommer till hennes rum och undrvisar i alla ämnen sådär ca. 1h per dag, beroende på hur mycket hon orkar. Målet är att hon ska få stanna kvar på sin nuvarande klass) och sen efter allt det så var väl klockan bara runt 13 och då var hon så slut så hon ville sova lite, så hon bäddades ner för att sova och vi gick iväg på mat. Men sova det fick hon inte. Nej istället blev det hjärtultra och samtal med läkare för hennes del. Men sen efter det så fick hon faktiskt sova sådär 30min-1h. Kvällen bestod av mera fysioterapi, stolsittning och filmtittande.

Nu skulle hon äntligen få sova och vi hoppas verkligen att det kan bli några få timmar sömn iallafall. Mamma fick efter många om och men lämna där vid sjukhuset och sova i rummet med Julia., det kanske förhoppningsvis gör henne lugnare. Jag kom ju hit tillbaka nu idag. Jag fick sitta på med min faster Nonne o Beni som skulle hit och hälsa på påvägen hem till Sverige. Vi startade från Lepplax 04.45 så det har minsann varit en lång dag.

Alla värden är fortsättningsvis bra, hjärtultra och lungröntgen var de nöjda med. Myoglobinet blir inte längre testat varje dag så det vet jag inget nytt om. Två kanyler har blivit borttagna men däremot så har näringsslangen kommit tillbaka. Hon har ätit alldeles för lite så nattetid kör de extra näring åt henne.

1 kommentar:

  1. Framåt och bakåt som det säkert är så här i början Det där med Sjukhus och sovandet är besvärligt När man äntligen slår sig till ro och tänker ta en tupplur Då har nån läkare eller nån sjuksköterska eller nån fysioterapeut tid och så kommer de just när man ska slumra in.Vad ska man de försöker ju sitt allra bästa för att det ska bli bra.Hoppas Julia har fått sova i natt. Kram till er alla /Solveig

    SvaraRadera