tisdag 12 januari 2016

Ett steg bakåt, två steg fram

Lugna er, inga katastrofer. 
Hjärtultrat visade en liten tjocknad/förstoring av höger hjärtmuskel men det försöker de åtgärda med en antibiotikakur som de nu satt henne på. Igår och idag har hon haft lite problem med andningen och saturationen sjönk till 88%. Lungröntgen visade att det är samma typ av "fel" som hon hade på teho. Den ena lungan/lungsäcken far ihop efter ett andetag och öppnas inte tillräckligt tillbaka sen. Det låter ju kanske lite brutalt men denfixar med mediciner för att få dem att återgå till en normal storlek. (Nu är det ju så att jag är inte 100% säker på att det var såhär, allt har så konstiga namn att man ibland blir förvirrad och blandar ihop saker och ting. Men det här är vad jag förstod). Men för att underlätta hennes andning så har hon fått tillbaka den där större slangen i näsan. Hon tog det inte så hårt, eller tillförst var det lite jobbigt men sen blev det ju lättare för henne att andas och då var hon nöjd. 

Inatt fick hon inte så mycket sömn så det har varit en lång dag för hennes del. Både igår och idag tränade de med fysioterapeuten på att ha henna att sitta rak i ryggen på sängkanten. Igår kunde hon det i ca. 1 minut. Idag gick det nästan 10 hela minuter, utan att nån höll i. Fick höra att hon jobbade på bra med fysioterapin, hon har blivit lite rörligare i armar och ben. 

Idag skulle de också för första gången ha henne att försöka "stå". Hon låg på en typ av planka, det liknade det iallafall, var hon spändes fast med bälten och sen började de vända den sakta men säkert mot ett stående läge. De kom till kanske en 60° vinkel när hon sa stopp. Det börjar snabbt göra ont i hennes fötter och vader så man kan bara ta lite i gången. Hon kan ännu inte lägga fötterna helt raka så därför tar det lite längre. Men det var en bit på vägen. 
Vi skypade en stund nu på kvällen och det var minnsan en trött Julia jag såg. Hon blev väldigt nöjd när vi slutade prata för då skulle hon få sova. Vi ska hoppas att hon får sova bättre inatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar