tisdag 22 december 2015

Vi fortsätter på samma väg

Klockan har skenat iväg för mig hela den här dagen, insåg först nu hur mycket klockan verkligen är. 
Vi fortsätter ta oss fram på den goda vägen, inga direkta bakslag nu på några dagar (peppar, peppar igen!). Myoglobinvärdet har igen minskat. 
Hon skulle få bort intuberingsslangen idag och den skulle ersättas med en andningsmask. Men de var tillsist tvugna att lämna kvar den. Hennes kropp är nu så van med att en maskin andas åt henne och har därför inte behövt använda andningsmekanismen själv. Så nu måste de gradvis minska på maskinens andning för att bygga upp hennes egna mekanism. Lugnorna är nog helt i skick så det beror alltså inte på det. Det värsta är bara att hon har väldigt ont i halsen av tuben och hon kan inte prata vilket gör henne väldigt frustrerad och ledsen. 

Hon har också idag lidigt mycket av abstinensbesvär precis som igår. Så hon mår alltså jättedåligt just nu. Gråter och skakar om vartannat. Men det är inga bakslag/dåliga nyheter som gör att hon mår dåligt utan abstinensbesvär gör ont och är väldigt obehagliga, och hon blir så otroligt uttröttad av dem. När mamma pratar med henne så lugnar det sig lite för stunden. Och hon sa att när hon berättat för Julia att vi alla andra kommer dit till henne imorgon så hade hon spärrat upp ögonen och bara stirrat på mamma. 

Imorgon kl. 15.20 stiger jag på tåget tillbaka till Helsingfors. Ska bli skönt att få komma tillbaka till alla igen. Och det ska bli skönt att äntligen få se Julia igen och nu med (förhoppningsvis) öppna ögon som tittar tillbaka på mig. Sara och Kim kommer också dit men dom kommer redan på förmiddagen och jag kommer ju först på kvällen. Snart ses vi igen älskade syster! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar