lördag 19 december 2015

En lite bättre dag

Gokväll! Julia har nu ända sedan förra natten varit stabil och på god väg framåt. Äntligen lite goda nyheter alltså. Inatt/idag har de fått minska på några mediciner och helt sluta med en. De har bl.a. minskat på noradrenalindosen och värkmedicinen. Dom har tidigare haft värkmedicindosen på 19mg (per vad vet jag inte) och nu har dom minskat ner det till 17mg. Vi vet också nu att när dom fått ner den dosen till 10mg så kan dom börja väcka henne. Dom kan bara minska med 1mg per 8:e timme, alltså 3mg per dygn. Noradrenalin har dom ju ökat på när hennes blodtryck åkt alldeles för lågt och nu har dom ju som sagt kunnat minska på det och hittills så har det så har blodtrycket hållits stabilt. Med andra ord ett väldigt bra tecken! Hon hade även upp ögonen några gånger har jag fått höra. 

Så det börjar alltså gå lite bättre nu (peppar, peppar). Vi har varit så vana med att alltid få dåliga nyheter varje dag att man liksom går och väntar på det, och nästan förväntar sig att det ska komma. Men så länge allt är bra med henne så är vi nöjda. Sara skickade en fin bild av Julia åt mig från idag. 

                                              

Hon ser väldigt fridfull ut om ni frågar mig. Dom har ställt in andningen så att det är maskinen som andas åt henne, men hon gör ändå rörelsen av att ta egna andetag. De valde att låta maskinen andas åt henne för att hon ska kunna slappna av maximalt, kroppen kan lätt bli stressad och trött, så då är det bättre att manskinen andas åt henne så hon får vila ordentligt. 
Vi ska hoppas att läget fortsätter hålls sig stabilt och att dom inte måste trappa upp några mediciner igen. Hon förtjänar att få ha det lite bra nu emellan, hon har haft det jobbigt nog. 

1 kommentar: