måndag 21 december 2015

Två veckor med det nya hjärtat

Julia fortsätter på en stabil nivå. Inatt när sköterskorna höll på och flyttade lite på hennes ben och armar så hade hon vaknat (fortfarande groggig och medicinpåverkad). De pratade med henne och bad henne röra på fingrar och tår. Hon kämpade ganska hårt med det men tillsist klarade hon av det. Tänk er själva hur stel man skulle vara efter två veckor liggandes i en säng och inte kunna röra på sig.

Hon var vaken under hela tiden när mamma och pappa var där på morgonen och då hade hon också rört lite på sig. De sänkte värk/sömnmedicinen till 10ml (det var tydligen milliliter och inte milligram, jag äe inte så bra på sånt där). Senare under dagen mådde hon väldigt väldigt dåligt. Hon har tidigare fått stora doser morfin, vilket för de som inte vet är en medicinsk drog som används ofta som stark smärtstillande medicin. Så nu led hon under hela dagen av abstinensbesvär. Hon skakade och grät hela tiden sa mamma. Usch vad det måste ha varit hemskt att se. Hon lugnade sig lite när de höll henne i handen och pratade med henne, men sen kom det pånytt efter nån minut.Det bestämdes nu på kvällen att öka värkmedicinen till 12ml, de blev lite oroliga över om hennes beteende hade att göra med att de sänkt det för snabbt. Så under det sista besöket sov hon lungt hela tiden.

En annan god nyhet är att myoglobinvärdet har sjunkit! En teori är att det kanske kan ha att göra med att hon nu har börjat röra på sig. Vem vet men så länge det sjunker så är vi nöjda. De har också börjat fundera på att ta bort intuberingstuben och ersätta den med en andningsmask istället. Något jag hoppas på att de gör, hon kan inte prata och hon får ont i halsen av den. Så hoppashoppas!

4 kommentarer:

  1. Styrkekramar till er alla!❤
    Julia är verkligen en stark tjej! Hoppas att allt blir bra snabbt så hon får komma hem igen!❤

    SvaraRadera
  2. Milliliter å milligram är egentligen samma sak moa. Så int va du riktigt ut å cykla. Önskar dej å resten av familjen en riktig god jul. Å sen Julia vaknar ska du ge henne en riktig stor kram från mej. Tänker på er hela tiden.

    SvaraRadera
  3. Malin& Jonas Hästö22 december 2015 kl. 07:23

    kämpekramar från oss, ni finns i våra tankar <3

    SvaraRadera
  4. Kämpar kramar till Julia å ni andra <3 Följde din mammas blogg,den tiden då Julia fick sitt första hjärta...å kom av misstag in på din blogg igår kväll! Lusläst allt om Julia ;) nu å kan inte mera än förundras över den stålflickan <3 Håller tummar å tår för att att hon snart e hemma igen,pigg å glad!!!

    SvaraRadera