torsdag 10 mars 2016

Helgen närmar sig

Nu har det varit bättre igen. Ingen migrän eller illamående. Hon har varit hemma både igår och idag efter 15 tiden fram till före 8 på kvällen. Det har inte varit så mycket på schemat utan vi har mest bara luggit och vilat, Julia och jag kollar ikapp en serie som vi började följa redan i höstas, så det är typ det vi gör. Och äter mat och umgås förstås. (Vi har en väldigt glad hund nu när hela hennes flock är samlad hemma hos henne). Så det är typ det hennes dagar består av, och så ergo- och fysioterapi förstås. Där går det riktigt bra och man märker att hon blir starkare och starkare för varje dag. Igår t.ex. steg hon plötsligt upp ur soffan och skulle flytta på en stol, hon lyfte upp den en bit från golvet och bar iväg med den, ni kan ju gissa vem som lämnade och gapa efter henne. Hon insåg egentligen först sen när hon lagt ner stolen igen vad hon nyss gjort, och då blev hon både väldigt stolt och glad. 

Vi har också fått goda nyheter från läkarnas sida idag. Julia kommer att få sova hemma med oss natten mellan lördag-söndag! Dock kommer hon sova nere på soffan istället för i sitt rum för att hon inte ska behöva gå en massa extra i trapporna, allt annat är tillräckligt tungt nog från förr. 
På måndag ska de äntligen påbörja en behandling på hennes ena fot. Hon har haft ett hemskt sår på den ena foten sen operationen, då i början hade hon en kanyl, jag tror det var det, på foten och därifrån fick hon ett hemskt sår som aldrig läkte. Men nu har de fått klartecken från Helsingfors att göra något åt det. 
Nu är det bra, det går framåt gott folk!

1 kommentar:

  1. Råkade helt i misstag hitta din blogg och på något sätt underbart att hitta en blogg från ett syskons sida till någon med HLHS.
    Våra tvillingar föddes för 3,5veckor sedan och två dagar senare fick vi veta om vår dotters HLHS.
    Jag skriver oxå blogg, visserligen på finska men om du är intresserad finns den på adressen http://twinwinwin.blogspot.fi

    Kommer definitivt att börja följa din. Mycket styrka till hela er familj. Speciellt Julia

    SvaraRadera