måndag 8 februari 2016

Små, små steg som ändå är stora, stora steg

Vi fortsätter med ännu en väldigt bra dag. Morgonen började lite mer i den sämre ändan när hennes kanyl i handen slutligen gav upp (den hade tydligen bråkat från och till hela helgen) och det började läcka medicin. Sköterskan gick iväg och pratade med läkaren om att det behöver sättas in en kanyl. Nån minut kom hon leende tillbaka och säger att kanylen får tas bort och att det inte behövs någon ny för antibiotikan som hon fått genom den ska avslutas. Så dagen snuddade mot att börja dåligt men det vände snabbt.

Lite senare på förmiddagen togs alla slangar tillfälligt bort och hon skuffades iväg i rullstol till en fysioterapisal tillsammans med sin fysioterapeut för att träna, kasta boll fram och tillbaka och cykla på en motionscykel 3x2 minuter och sen stretchning. Sen åt hon en stor matportion. Efter all träning blev hon så trött så hon sov i 2h. Läraren var hos henne idag också. Annars har det inte hänt så mycket, de fixar och trixar på där och försöker göra det bästa av sjukhusvistelsen.

Hjärtultrat såg bra ut, kardiologen (hjärtläkaren) sa att det bästa och viktigaste just nu är näring och rörelse, för att stärka upp hela kroppen såväl andningsmusklerna.
Julia var jättenöjd med dagen och fick återigen återuppnå flera mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar